BMX
wedstrijden

Nederlandse Fietscross Federatie

De districtswedstrijden zijn geschikt voor onze al onze leden. Het zijn Klassementswedstrijden die op regionaal niveau worden verreden. In ons geval in de district Oost.

De wedstrijden zijn opgedeeld in twee series:

  • Serie A, wordt verreden voor de zomervakantie. Deze bestaat dit jaar uit 4 wedstrijden.
  • Serie B, wordt verreden na de zomervakantie en bestaat uit 6 wedstrijden.

Aan het eind van elke serie zijn er eindbekers voor alle deelnemers die in de A-serie aan minimaal 3 wedstrijden (onder voorbehoud, kan 4 worden) en in de B-serie aan minimaal 5 wedstrijden hebben deelgenomen.

Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 voor zowel A als B serie wedstrijden.

Op de wedstrijddag meld je je uiterlijk om 9.00 uur bij de clubvertegenwoordiger. De training is van 9.00 tot 10.15 uur en de wedstrijd start rond10.30 uur.

Lukt het niet op tijd aanwezig te zijn, bijvoorbeeld bij pech onderweg of ziekte, neem dan  tijdig contact op met de clubvertegenwoordiger. Heb je niets van je laten horen? Dan word je door de clubvertegenwoordiger afgemeld als deelnemer.

Het baanadres, de naam en het telefoonnummer van de clubvertegenwoordiger vind je in het schema van de wedstrijdkalender en wordt  voor de wedstrijd per e-mail toegestuurd.

Het complete reglement voor deze wedstrijden staat ook op deze website.

Open klasse

De open klasse wordt verreden tussen de gewone wedstrijd door. Dit betekent dat de manches district en Open klasse om en om plaatsvinden. Je kunt je alleen inschrijven voor de Open klasse als je je ook inschrijft voor je eigen klasse. Dit moet je vooraf te doen.

In de open klasse fietsen jongens en meisjes van 2 leeftijden samen in een klasse. Jongens en meisjes 4 en 5 jaar; 6 en 7 jaar; 8 en 9 jaar; 10 en 11 jaar; 12 en 13 jaar; 14 en 15 jaar; 16 jaar en ouder. De meisjes worden 1 jaar jonger ingedeeld. Er zijn per klasse bekers voor de beste drie plaatsen.

Voor de open klasse is de leeftijd op de wedstrijddag bepalend.

Het inschrijfgeld voor de open klasse bedraagt € 2,00 per wedstrijddag en dient te worden betaald aan de clubvertegenwoordiger op de wedstrijddag zelf.

Naast de districtswedstrijden vinden er door het hele land provinciale kampioenschappen plaats, dit noemen we de nationale wedstrijden. Hier mag iedereen aan mee doen. Het is dus niet noodzakelijk dat je uit de betreffende provincie komt. Alle finalisten ontvangen een beker.

De kosten voor deelname bedragen € 5,- per wedstrijd. Inschrijven kan via de link die je met de mail is toegestuurd. Let op dit moet uiterlijk 2 weken voor de wedstrijd! Daginschrijving kost € 10,-.

1e blok training tot 12 jaar van 8.45 uur tot 9.45 uur en 2e blok training van 12 jaar en ouder van 9.45 tot 10.45 uur. Maar je moet je altijd om 9.00 uur melden bij onze clubvertegenwoordiger. De wedstrijd start vaak om 11.00 uur.

Op de NFF wedstrijdkalender vind je het baanadres en telefoonnummer van de clubvertegenwoordiger van deze wedstrijd. De info mail over de betreffende wedstrijd stuurt het secretariaat altijd vlak voor de wedstrijd.

Wanneer je op jaarbasis minimaal 5 provinciale wedstrijden hebt gefietst, mag je meedoen aan het Nederlands Kampioenschap. Het NK vindt jaarlijks plaats in het Pinksterweekend.

Voor alle NFF reglementen verwijzen wij naar de website van de NFF

Er zijn in Nederland twee BMX sportbonden. De Nederlandse Fietscross Federatie NFF en de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie KNWU. Als lid van CRT Raalte ben je automatisch lid bij de NFF.

Koninklijke Nederlandse Wieler Unie

Wil je mee doen aan een Afdelings Kampioenschap? Dat kan, super leuk! Je kan je dan aanmelden bij de ledenadministratie van onze club. Het lidmaatschap kost €12,00 per jaar.

Wil je andere wedstrijden van de KNWU gaan rijden, zoals bijvoorbeeld de Topcompetitie dan heb je ook een KNWU-licentie nodig. Met de gegevens van de basislicentie van de KNWU kun je inloggen bij www.knwu.nl. Je kan hier een profiel aanmaken en een licentie aanvragen.

knwu-logo