BMX
wedstrijden

Er zijn in Nederland twee BMX-sportbonden. De Nederlandse Fietscross Federatie NFF en de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie KNWU. Als lid van CRT Raalte ben je automatisch lid bij de NFF.

NFF-wedstrijden

De districtswedstrijden zijn geschikt voor onze al onze BMX-leden. Het zijn klassementswedstrijden die op regionaal niveau worden verreden. In ons geval in de district Oost.

De wedstrijden zijn opgedeeld in twee series:

  • A-serie, deze vijf wedstrijden worden verreden vóór de zomervakantie.
  • B-serie, deze vijf wedstrijden worden verreden ná de zomervakantie.

Aan het eind van elke serie zijn er eindbekers voor alle deelnemers die in de A-serie aan minimaal vier wedstrijden hebben deelgenomen.

Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per serie wedstrijden.

Op de wedstrijddag meld je je uiterlijk om 9.00 uur bij de clubvertegenwoordiger. De training is van 9.00 tot 10.00 uur en de wedstrijd start rond 10.30 uur.

Lukt het niet op tijd aanwezig te zijn, bijvoorbeeld bij pech onderweg of ziekte, neem dan  tijdig contact op met de clubvertegenwoordiger. Heb je niets van je laten horen? Dan word je door de clubvertegenwoordiger afgemeld als deelnemer.

Het wedstrijd-adres, de naam en het telefoonnummer van de clubvertegenwoordiger wordt voor de wedstrijd per e-mail toegestuurd.

Het complete reglement voor deze wedstrijden staat ook op deze website.

Open klasse

De open klasse wordt verreden tussen de gewone wedstrijd door. Dit betekent dat de manches district en open klasse om en om plaatsvinden. Je kunt je alleen inschrijven voor de open klasse als je je ook inschrijft voor je eigen klasse. Dit moet je vooraf te doen. Ga daarvoor naar Inschrijven.

In de open klasse fietsen jongens en meisjes van twee leeftijden samen in één klasse. Meisjes worden één  jaar jonger ingedeeld. Er zijn per klasse bekers voor de beste drie plaatsen.

Voor de open klasse is de leeftijd op de wedstrijddag bepalend.

Het inschrijfgeld voor de open klasse bedraagt € 2,00 per wedstrijddag en dient te worden betaald aan de clubvertegenwoordiger op de wedstrijddag zelf.

Naast de districtswedstrijden vinden er door het hele land provinciale kampioenschappen plaats. Hier mag iedereen aan mee doen. Het is dus niet noodzakelijk dat je uit de betreffende provincie komt. Alle finalisten ontvangen een beker.

De kosten voor deelname bedragen € 5,- per wedstrijd. Inschrijven kan hier. Let op dit moet uiterlijk twee weken voor de betreffende wedstrijd! Daginschrijving kost € 10,-

Op de NFF-wedstrijdkalender vind je het wedstrijd-adres. De infomail over de betreffende wedstrijd stuurt het wedstrijdsecretariaat altijd vlak voor de wedstrijd.

Wanneer je op jaarbasis minimaal vijf nationale BMX-wedstrijden hebt gefietst, dan mag je meedoen aan het Nederlands Kampioenschap. Het NK vindt jaarlijks plaats in het Pinksterweekend.

 

Koninklijke Nederlandse Wieler Unie

Wil je mee doen aan een Afdelings Kampioenschap van de KNWU? Dan kan natuurlijk, super leuk! Deze wedstrijden worden altijd verreden op zondag. Je kan je dan aanmelden bij het wedstrijdsecretariaat van onze club. Het KNWU-lidmaatschap kost € 7,00 per jaar. Om een AK te fietsen moet je zelf een startlicentie aanvragen bij de KNWU.

Wil je andere wedstrijden van de KNWU gaan rijden, zoals bijvoorbeeld een TC (Topcompetitie) dan heb je ook een KNWU-licentie nodig. Met de gegevens van de basislicentie van de KNWU kun je inloggen bij de KNWU. Je kan hier een profiel aanmaken en een licentie aanvragen.