Weekamp Deuren “Dwars deur Salland” Wieler en mountainbike tocht op zondag 8 september

Wielrenners en mountainbikers kunnen zich op zondag 8 september inschrijven bij het clubgebouw van de CRT Raalte voor één van de wielertochten die Weekamp Deuren B.V. samen met de toervereniging van CRT Raalte voor de tweede keer organiseert. Op zondag 8 september kan iedereen die daar zin in heeft kiezen voor een wielertocht van 100 kilometer of een mountainbiketocht van 40 of 60 kilometer.

De mountainbiketocht van 40 kilometer leidt grotendeels over onverharde wegen en door de bossen van het mooie Salland. Na de start gaan de mountainbikers richting het bos bij het Hoftheater en’t Relaer, vervolgens door het bos rond Omni Mobilae en dan richting Camping Krieghuusbelten. Bij de camping zal een pauzeplek zijn waar de deelnemers worden voorzien van sportdrank een banaan en een krentenbol, op de pauzeplek is ook WRBikes uit Haarle aanwezig voor technische ondersteuning. De tocht wordt vervolgd door een tweede lus door het bos achter Camping Krieghuusbelten en vervolgens richting Heino waarna men eindigt bij het clubhuis aan de Hammerweg.De tocht van 60 kilometer wordt met een prachtige lus uitgebreid, richting Luttenberg, door het Luttenbergse bos en langs het Overijssels kanaal, waarna het bos bij dezelfde camping opnieuw wordt aangedaan.

Nieuw is dit jaar de wielertocht van 100 kilometer welke als optie in verband met de overgang van het weg naar het mountainbike seizoen is toegevoegd. De toegevoegde wielrennerstocht is een echte wegtocht van 100 kilometer en gaat naar de Lemelerberg, richting Ommen. Daarna gaan de wielrenners richting het sanatorium, met een klim bij het avonturenpark, naar de Luttenberg en via de Sallandse Heuvelrug weer terug naar het clubgebouw. Een afwisselende tocht, waar alle beklimmingen van Salland inzitten. De pauzeplek voor de wielrennerstocht zal ergens halverwege zijn. Elk parcours wordt volledig uitgepijld met linten en pijlbordjes.”

Kosten

Aan welke tocht of afstand je ook meedoet, de deelnamekosten zijn voor elk parcours hetzelfde,” Voor de jeugd tot 16 jaar is deelname volledig gratis, dit is mogelijk gemaakt vanwege een subsidie van de gemeente Raalte uit het sportstimuleringsfonds. Boven de zestien jaar betalen NTFU-leden 6 euro en niet NTFU-leden 8 euro. Na afloop kunnen de deelnemers in het clubgebouw genieten van een lekker stuk appelgebak met een kop koffie, voor de deelnemers onder 16 jaar ligt er ook nog een mooie Weekamp Deuren Bidon klaar

Wij willen er uitdrukkelijk op wijzen dat er voor de mountainbiketocht alleen op zondag 8 september op deze route gefietst mag worden, alleen deze dag worden er namelijk privé stukken grond beschikbaar gesteld en hebben we daarover met land- en boseigenaren afspraken gemaakt.

Ook zin gekregen in een mooie mountainbike – of wielrennerstocht? Kom dan op zondag 8 september naar het clubgebouw van CRT aan de Hammerwerg 8E, 8101WE in Raalte en schrijf je in tussen 8.45 en 10.00 uur en ga genieten van een geweldige fietstocht door ons mooie Salland.