11 februari 2016

Sallandse Aspergetocht

AspergesDe eerste zondag van mei organiseert de toerafdeling van CRT Raalte jaarlijks de Sallandse Aspergetocht. Deze mooie fietstocht door het Sallandse land heeft vele bezienswaardigheden en niet te vergeten: Tijdens de tocht een heerlijk aspergehapje, vers van het land, aangeboden door en bij aspergekweker Henk de Weerd.

De tocht is gewaardeerd met twee sterren, conform het NTFU-reglement. Bij een toertocht met twee sterren kunt u het volgende verwachten: goed gepijlde routes, een duidelijke routebeschrijving , extra frisdrank onderweg.

De Sallandse Aspergetocht kent drie afstanden, 30, 60 en 100km.

De echte pedaalridders kunnen tussen 08.00 uur en 10.00 uur hun stalen ros (of trots) bestijgen voor een route van 100 km, die een leuke en vooral sportieve uitdaging biedt aan de geoefende fietser. Voor de 60 km route, die een attractie voor de recreatieve fietser is, kunt u zich tussen 08.30 en 10.30 uur melden bij de inschrijftafels. Tot slot een route van 30 km die geschikt is voor jong en oud, en vooral bedoeld is voor gezinnen met kinderen, inschrijven kunt u tussen 09.00 en 11.00 uur.

Start- en finish locatie is ons eigen Carmel Wielerpark, Hammerweg 8E in Raalte.

Dit jaar is de tocht op 7 mei. Zet het alvast in je agenda!

Routes

Route 30km GPX


 De route van 60km loopt via mooie Sallandse binnenwegen via Heino naar Dalfsen. Daar wordt de Vecht gevolgd richting Berkum en sluit men aan op de 100km route.

Route 60km GPXDe 100km route gaat dit jaar richting de IJssel via Herxen over het Engelse Werk bij Zwolle. Langs de IJssel gaat het over de Zalkerdijk naar het keerpunt Genemuiden. De route volgt het Zwarte Water naar de koffiestop die is gepland na 60km bij café de Zon in Hasselt. Van Hasselt gaat het via de Vecht richting Berkum om via Laag Zuthem terug te keren naar Raalte.

Route 100km GPX