11 februari 2016

Sallandse Aspergetocht

AspergesDe eerste zondag van mei organiseert de toerafdeling van CRT Raalte jaarlijks de Sallandse Aspergetocht. Deze mooie fietstocht door het Sallandse land heeft vele bezienswaardigheden en niet te vergeten: Tijdens de tocht een heerlijk aspergehapje, vers van het land, aangeboden door en bij aspergekweker Henk de Weerd.

De tocht is gewaardeerd met twee sterren, conform het NTFU-reglement. Bij een toertocht met twee sterren kunt u het volgende verwachten: goed gepijlde routes, een duidelijke routebeschrijving , extra frisdrank onderweg.

De Sallandse Aspergetocht kent drie afstanden, 40, 70 en 110km.

De echte pedaalridders kunnen tussen 08.00 uur en 10.00 uur hun stalen ros (of trots) bestijgen voor een route van 110 km, die een leuke en vooral sportieve uitdaging biedt aan de geoefende fietser. Voor de 70 km route, die een attractie voor de recreatieve fietser is, kunt u zich tussen 08.30 en 10.30 uur melden bij de inschrijftafels. Tot slot een route van 40 km die geschikt is voor jong en oud, en vooral bedoeld is voor gezinnen met kinderen, inschrijven kunt u tussen 09.00 en 11.00 uur.

Vooraf inschrijven kan via de site van de NTFU.

Start- en finish locatie is ons eigen Carmel Wielerpark, Hammerweg 8E in Raalte.

Dit jaar is de tocht op zondag 6 mei. Zet het alvast in je agenda!